Block Out
Dom omladine Beograd
27. Decembar 2009.

28. decembar 2009.

 
 
 
  Block Out su i ove godine priredili prednovogodišnji koncert na radost svojih vernih fanova. Pošto su prošle godine svirali preko dva sata, ove su svirali puna tri sata. Pored dobro poznatih pesama predstavili su i neke nove.

Iako je pevač Milutin Jovančić-Mita obećao da neće mnogo kasniti, nastup je počeo  tek u 21:35.

Prva pesma je bila nova, neobjavljena "Fotelja" a sledile su je "Zvezdane Staze", "Deponija", "Finansijska konstrukcija". Publiku su sačinjavale uglavnom mlade snage koje su veoma žustro iskazivale svoju naklonost bendu gurkom, šutkom, head bangingom, penjanjem na zaštitnu ogradu, uzvicima “Brrrrrrrravoooo” i, u jednom slučaju glasnim traženjem da se izvede pesma "Raskorak" što je i učinjeno dva sata kasnije.



Grupa se kretala stazama mračnog zvuka i sporijeg ritma, gde su se svih pet članova odlično snalazili. Publika je naravno, sve pesme znala napamet, pa je pozitivno reagovala na kompozicije "Andrej", "Majdan", "Težak slučaj pakla", "Sve što mogu reći" i "Čarobni akord".
Početkom drugog sata svirke dve pesme je otpevao gitarista Nikola Vranjković. Njegov gitaristički rad je bio bez zamerke, a i ostala trojica instrumentalista su bili na nivou zadatka. Nije bilo lako svirati tri sata bez prestanka, no oni su to uspeli.

Naravno sve oči su bile uprte u pevača i tekstopisca Mitu, koji je izvodio svima poznate scenske pokrete (klaćenje, hvatanje za glavu, pokrivanje očiju rukama …). Tako je i izveo pesme "Osam i trideset", "Nikad" i "Vertikalno gledano".




Treći sat doneo je preokret u tempu kada je Block Out izveo neke od svojih najpoznatijih stvari - "Protiv sebe", "Dan koji nikad nije došao", "Blentosamin" i (lični favorit) "SDSS". Svirka se ubrzala, Mitini scenski pokreti bili su manje teatralni i daleko energičniji što je naišlo na odobravanje publike. Može se reći da su ovom delu koncerta bili zaista odlični.
Bližio se kraj trećeg sata koncerta i Mita se zahvalio vernoj publici, uz obećanje da će se ponovo čuti.
Nije objasnio da li će neke nove pesme koje su svirali biti snimljene i objavljene kao album sledeće godine.

Što kaže Richard Thompson: "Doom and Gloom in a Room"
                                                 

Fotografije sa koncerta


tekst - slobodan vlaketić
Fotografije - nebojša mićković

 
 

koncerti

Massimo Savić
Sava centar
22.12.09.




Petrol
Lollobrigida

Dom omladine Beograda
18.12.09.




Erik Truffaz i
Dvojac bez kormilara

Dom omladine Beograda
10.12.09.




Nouvelle Vague
Bioskop Odeon
14.12.09.




VNV Nation
Dom omladine Beograda
10.12.09.




Nesalomivi
Dom omladine Beograda
10.12.09.




Pet Shop Boys
KC Dražen Petrović
29.11.09.




Fit
Livingroom, SKC
27.11.09.